วันจันทร์ที่ 3 มีนาคม พ.ศ. 2557

ก้อยกะปอม










ชมกันต่อสำหรับเมนูแซบแห่งปีครับ ก้อยกะปอม มีแง่ปนมานำ แม่เพินว่าปีนี้หายากแฮง เทือสิได้มา
หลานน้อยไปหากับหมู่ตั้งว่า 2 มื่อ เลิกงานมาฮอดห้องกะสองทุ่มแล้ว จัดการเอากะปอมที่ปิ้งสุกแล้วมาอุ่น
ใช้เตาแก๊สนี่ล่ะครับ มันเดิกแล้ว แบ่งเฮ็ดกิน 2 คาบ ยอมกินเอาครับ



จากนั้นสับเป็นต่อนน้อยๆครับ ระวังมันฟ้งหนีเด้อ แห่งมีหน่อยยุ



สับแล้วๆเอาใส่ครกครับ ได้หลายเติบยุดอกครับ



หันมาสับบักม่วงครับ บักม่วงน้อยนี้สุดยอดแล้ว เข้ากันคัก บักม่วงที่เฮาเอาหน่วยสุกมันบีบในออกแล้วเอาข้าวเหนียวยัดนั่นนา
สับมุนๆพอประมาณ อย่าใส่หลายมันสิส้มโพด



จากนั้นเอาบักม่วงใส่ในครก ตำให้แหลกเข้ากันดีกับเนื้อกะปอม



พอแหลกแล้วกะซอยหอมแดง สะระแหน่ ใส่ลงไป ปรุงรสด้วยน้ำปลาแดก ผงนัว พริกผง
คนให้เข้ากัน ซิมเบิ่ง แซบแล้วตักใส่จานหาพาข้าวออกสู่กันเลยครับ
ไผมักเผ็ดกะหักบักพริกดิบตื่ม ไผบ่นัวกะเจ้าน้ำปลาแดกนำ หอมเข้ากันปานหยัง









หันมาทางเหมี่ยงจี่นูน
ส่วนประกอบกะมี บักม่วง หัวสิงไค หอมแดง ใบผักติ้ว จินูน แล้วกะปลาแดกเครื่อง



เอาส่วนประกอบทั้งเบิดมาห่อด้วยใบกะโดน จ้ำปลาแดกเครื่องอีกเทือนึงแล้ว ปุ้มใส่ปากเลยครับ



มาเด้อกินข้าวแลงนำกัน ก่อนกินกะฟาด 037 ลงไปสาก่อน คนละ 2 ป๋อง ออกฮ้อนท้องวาบๆ ชั่วโมงนี่เอาพิซซ่ามาแลกกะบ่ยอม
เล็กๆน้อยๆจากทีมงานครับผม

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น