วันจันทร์ที่ 3 มีนาคม พ.ศ. 2557

ข้าวปุ้นน้ำปลาร้า



 


ปลาแดก สมัยก่อน ข้าวน้ำ อุดมสมบูรณ์ แต่ละปี ได้ปลาหลายยามน้ำหลาก จนฮอดยามเอาปลาข่อน จนได้เฮ็ดปลาแดก ได้ หลายไห ต่อปี แต่มาหลังๆนี้ ปู ปลาหายาก น้ำ ขาดวัง ขาดช่วง ฝนฟ้าบ่คือเก่า ข้าวน้ำกะขาดๆเขินๆ จนได้ซื้อปลาแดกกิน
หลายๆเทื่อเห็นพี่น้องจากทางฝั่งมูล ฝั่งชี เอาปลาแดกต่อน มา แลกข้าว เพราะว่า ปลาแม่น้ำมันโตใหญ่กว่าปลานา ปิ้งแซบกั่วกิน

มื้อนี้ มารื้อฟื้น ความทรงจำเก่าๆ แบบฉบับชาวหาพัก กัน หากินตามกะเยิม อยู่ไสกะอดทิ่ม กำพืดเจ้าของบ่ได้
ได้ข้าวปุ้น(ขนมจีน) ของฟรีที่พี่ที่ทำงานใจดีแบ่งให้มากะต่าน้อย1(เว้าคือซงหลายกะต่าละ 10 บาท)
คึดหยังบ่ออก กินแบบ บ้านๆ นี้ละ แวะลงตลาดซื้อเครื่องปรุง แต่ลืมซื้อผัก หน่ายเจ้าของอีก ฮ่าๆๆ
เครื่องปรุง แบบง่ายๆ มี ขิงกระชาย ข่าอ่อน พริกแห้ง กระเทียม

ต้มทุกอย่าง ให้สุก

แล้ว เอาทุกอย่างมาทุบๆๆ เพราะว่า บ่มี ครก เอาแบบตามมีตามเกิด ทุบพออุยุอายะ ให้กลิ่นเครื่องเทศ ออกหอมๆ

น้ำที่ต้มเครื่องเทศ เอามา ปรุงเป็นน้ำนัว ได้อีก ใส่เครื่องที่ ทุบๆ ลงไป ลวกปลาแดกต่อนเอาแต่น้ำ
ปรุงรสด้วย ผงชูรส เกลือนิด1 พอ เติมรสให้กลมกล่อม แทนการใช้น้ำปลา

ปรุงรสให้นัว และแซบแล้ว สุดท้าย โยนผักชีลาว ผักชีใบเลื่อย(ผักหอมเป) และ หอมต้น ลงไป

มีลูกชิ้นเซเว่น ถุง 1 จับโยนลงไปใส่กัน ตอนแรกว่าจะเอาไว้กินแก้เผ็ด แต่ คึดๆไปแล้วกะใส่นำกันไปโลด
เนื่องจากว่า ลืมซื้อผักมากินกับ มีแครอท เหลือยุ เคิ่งหัว น้อยๆ หั่นเป็นลูกเต๋า กินกับกะแซบ คือกัน
มีดอกไม้ตกแต่งคือใน ร้านอาหารหรูๆ คือกัน เด้ อาหารเหลา พะนะ สมมุติเอา

สุดท้ายกะได้ กิน 2 จาน ในเวลาอันสั้น ฮ่าๆๆๆถ้าเป็นเฮ็ดยุบ้านจะเฮ็ดหม้อใหญ่ๆ ซื้อเส้นเทื่อละ หลายกิโล แจกไทพิน้อง เบิ้ดคุ้ม หลังจากนั้นกะเทียวเข้าครัวจนทางเป็นโสก 55555

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น